Geldezel, moneymule, katvanger... daten anno 2020!

Geldezel, moneymule, katvanger >> strafrechtadvocaat in fraudezaken

Fraude in de dating-app. 

Slachtoffer van fraude en toch aangemerkt woren als verdachte van een strafbaar feit, hoe kan dat?!

Fraude is een vrij ruim begrip en mensen denken over het algemeen vaak: ‘Dat overkomt mij echt niet!’ maar laten we voorop stellen, dit kan iedereen overkomen. De laatste tijd wordt er in de media meerdere malen gewaarschuwd voor fraude door middel van de datingapp.  

Bij fraude door middel van de datingapp wordt u verblind door liefde. Op het moment dat u denkt dat u de ware liefde heeft gevonden, vraagt deze relatief onbekende persoon aan u of hij/zij gebruik mag maken van uw rekening omdat zijn/haar rekening door de bank is geblokkeerd. Omdat u goede sier wil maken, of omdat u blind geloofd in deze persoon, geeft u aan dat u graag helpt.

 

Fraude in de datingapp

Uw ‘match’ vraagt of hij/zij op korte termijn een flink bedrag over kan maken. De berichten komen zeer betrouwbaar over en omdat u een goede indruk wilt maken werkt u mee aan deze handelingen.

Het betreft een zeer geloofwaardige vorm van fraude waar een ieder slachtoffer van kan worden. In sommige vallen worden mensen zo ontzettend verblind door liefde dat zij immens hoge bedragen op hun rekening laten storten óf voor hun geliefde overmaken naar bepaalde personen. In enkele gevallen leent u dit bedrag ook nog aan uw geliefde, weg is het geld! U heeft hierdoor meegewerkt aan het plegen van een strafbaar feit.

 

Van slachtoffer ineens aangemerkt worden als verdachte

In eerste instantie heeft u helemaal niet door dat u zich misschien strafbaar heeft gemaakt aan een strafbaar feit, u heeft immers gehandeld uit liefde. Echter, de waarheid blijkt anders dat u had voorgesteld en na enige tijd ontvang u bericht van de politie dat u bent aangemerkt als verdachte! Verdachte? U was toch slachtoffer? Maar inderdaad, het is goed mogelijk dat een verdachte als een dader wordt aangemerkt…Wat nu?

De strafrechtadvocaten van ons kantoor zijn zeer bedreven in soortgelijke zaken en kunnen u hiermee van dienst zijn. Helaas zien wij in onze praktijk steeds meer zaken waarbij de vermeende slachtoffers ineens worden aangemerkt als verdachte en zich ook daadwerkelijke moeten melden als verdachte bij de politie.

De advocaten van ons kantoor kunnen u als verdachte vergezellen tijdens het politieverhoor. Wij begeleiden u vanaf het begin tot het einde in dit proces. De strategie in uw zaak bespreken wij op voorhand met u en ook tijdens het politieverhoor kunnen wij u goed begeleiden. Mocht er een zitting volgen na afloop van uw politieverhoor dan kunnen wij u vanzelfsprekend ook in dit proces begeleiden en samen met u een goede afloop bepleiten in uw zaak. 

 

De rol van de strafrechtadvocaat bij WhatsApp-fraude

In iedere strafzaak kan een advocaat een rol spelen en daarmee veel voor u betekenen. Dat u bent aangemerkt als verdachte betekent niet per definitie dat u ook daadwerkelijk een strafbare dader volgens de wet bent. Dit zijn allemaal aandachtspunten die u met uw strafrechtadvocaat kunt bespreken alvorens u gehoor geeft aan de oproep van de politie voor het afleggen van een verklaring bij de politie. Mocht u ten onrechte als verdachte zijn aangemerkt dan kan er een schadevergoedingsprocedure bij de overheid gestart worden voor de door u gemaakte advocaatkosten.