Ontslag van alle rechtsvervolging voor steken met mes

Ontslag van alle rechtsvervolging voor steken met mes

Op 20 april jl. deed de rechtbank Limburg uitspraak in een zaak met betrekking tot poging doodslag.

Ontslag van alle rechtsvervolging voor steken met mes

Verdachte is een 33-jarige vrouw die met haar toenmalige partner samen in een appartement woonde. In 2015 mondde een conflict tussen de twee uit in een heftige ruzie. De partner van verdachte gooide benzine over haar een en dreigde haar in brand te steken. Toen zij een mes in haar buurt zag liggen greep ze haar kans en stak haar partner in zijn nek.

 

Verweer strafrechtadvocaat

Volgens de strafrechtadvocaat van verdachte was er geen andere uitweg dan haar partner te steken. Hij hield haar in een nekklem waar zij zichzelf niet uit kon bevrijden en werd bedreigd in brand te worden gestoken. Volgens de strafrecht advocaat heeft zijn cliënt zich gepast verdedigd door slechts eenmaal te steken. Hoewel het slachtoffer er ernstig aan toe was pleit de advocaat voor ontslag van alle rechtsvervolging.

De rechtbank Limburg gaat mee met het pleidooi van de advocaat. Volgens de rechter is er sprake van noodweer geweest. Verdachte werd bedreigd en er was geen andere uitweg. Zij heeft juist gehandeld. De vrouw wordt ontslagen van alle rechtsvervolging.

 

Vrijblijvend contact ervaren strafrechtadvocaat poging doodslag 

Als ervaren strafrechtadvocaat behandelen wij regelmatig zaken met betrekking tot poging doodslag. Door veel ervaring in dit soort zaken bereiken wij vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak. In sommige gevallen kan een strafuitsluitingsgrond aangevoerd worden. Als u graag advies wilt, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.