Opzettelijk voordeel trekken uit verduisterd geld

Opzettelijk voordeel trekken uit verduisterd geld

De rechtbank Overijssel heeft op 4 februari 2019 uitspraak gedaan in een zaak over verduistering.

Opzettelijk voordeel trekken uit verduisterd geld

In deze zaak gaat het om verduistering. De verdachte werd ervan verdacht opzettelijk voordeel te hebben getrokken van een groot geldbedrag dat haar echtgenoot had verduisterd bij zijn moeder. De echtgenoot van de verdachte werd er in deze zaak van verdacht geld van zijn moeder te hebben verduisterd. De verdachte werd ervan beschuldigd dat zij dit wist of redelijkerwijs had moeten weten en dat zij desondanks voordeel heeft getrokken uit dit geld, door onder andere boodschappen van dat geld te doen en de contributie voor het lidmaatschap van een vakbond te betalen.

 

Standpunt strafrechtadvocaat

De strafrecht advocaat heeft gesteld dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs aanwezig is voor een bewezenverklaring van de verduistering. De strafrechtadvocaat stelt dat de echtgenoot van de verdachte de financiën beheerde, de verdachte bemoeide zich daar niet mee en vertrouwde haar echtgenoot. In 2015 kwam de schoonfamilie van de verdachte erachter wat de echtgenoot had gedaan en ook toen pas kwam zij er zelf achter.

 

Oordeel rechtbank Overijssel

De rechtbank volgt het standpunt van de strafrechtadvocaat en acht niet bewezen dat de verdachte schuldig is aan het ten laste gelegde. De rechtbank oordeelde als volgt. De verdachte heeft verklaard dat zij de boodschappen betaalde met haar bankpas. Uit de bewijsstukken kan niet worden vastgesteld dat zij wist of redelijkerwijs moest vermoeden dat het geld op die rekening afkomstig was van een misdrijf, of dat er sprake was van verduistering. De echtgenoot betaalde alle overige rekeningen via internetbankieren, waardoor de verdachte geen zich heeft gehad op de rekeningen die betaald werden voor de rijlessen van haar dochter, de contributie voor het lidmaatschap van de verdachte van een vakbond en overige betalingen. De rechtbank Overijssel volgt dan ook het standpunt van de strafrechtadvocaat en heeft de verdachte vrijgesproken.

 

Strafrechtadvocaat verduistering

Zelf verdacht van verduistering? Een ervaren strafrechtadvocaat kan u bijstaan. De advocaat zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te kunnen voeren. Hierdoor wordt voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereikt. Wij bereiken niet zelden vrijspraak voor verduistering. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren strafrechtadvocaat voor verduistering direct gratis en vrijblijvend contact met u op! Wij werken landelijk, voor een vaste prijs en op basis van pro deo.