Vrijspraak poging doodslag door Gerechtshof Amsterdam

Op 15 september 2016 heeft het Gerechtshof Amstedam uitspraak gedaan in een zaak met betrekking tot poging tot doodslag.

Vrijspraak poging doodslag door Gerechtshof Amsterdam

Op 15 september 2016 heeft het Gerechtshof Amsterdam uitspraak gedaan in een zaak over poging tot doodslag. De verdachte werd primair ten laste gelegd dat hij op 14 februari in Amsterdam opzettelijk en met voorbedachten rade geprobeerd heeft het slachtoffer van het leven te beroven. Verdachte heeft met een vuurwapen geschoten in de buik van het slachtoffer. De rechtbank Amsterdam heeft verdachte hiertoe een gevangenisstraf voor de duur van vier jaren opgelegd.

De strafrechtadvocaat van verdachte was het hier niet mee eens en heeft voor het Gerechtshof Amsterdam vrijspraak bepleit, omdat aan de hand van de camerabeelden en de getuigenverklaringen niet kon worden vastgesteld dat verdachte met het vuurwapen heeft geschoten of dat hij het vuurwapen of de munitie voorhanden had. Het hof verenigt zich met het standpunt van de strafrecht advocaat aangezien op de camerabeelden wel te zien is dat er een hectische situatie ontstaan was, waarbij personen met elkaar vochten, maar het valt niet te zien dat er met een vuurwapen werd geschoten, laat staan dat waarneembaar is wie de schutter was. Ook uit de verschillende verklaringen kan niet worden afgeleid wie de schutter was.

Verdachte wordt door het hof vrijgesproken van poging tot doodslag naar aanleiding van het verweer van de strafrechtadvocaat. Kortom, bijstand van een strafrecht advocaat kan ertoe leiden dat u wordt vrijgesproken van poging tot doodslag.

Als het formulier invult kunt u met een ervaren strafrechtadvocaat gratis in contact komen.

Klik hier voor de uitspraak