Vrijspraak vernieling auto’s

Vrijspraak vernieling auto’s

Op 6 april jl. deed de Rechtbank Gelderland uitspraak in een zaak met betrekking tot vernieling

Vrijspraak vernieling auto’s

Een 54-jarige vrouw wordt verdacht van het vernielen van auto’s in haar woonplaats Doesburg. In de periode van 17 tot en met 18 juni 2016 en in de periode van 28 juni 2016 tot en met 1 juli 2016 zijn in Doesburg meerdere personenauto’s beschadigd. De vrouw werd ervan verdacht dat zij stenen naar de auto van haar buurvrouw had gegooid en dat zij diverse auto’s had bekrast in haar wijk. Enkele getuigen verklaarde dat zij de vrouw dicht bij auto’s hebben zien lopen. Een getuige verklaarde ook dat hij zag dat de vrouw een sleutelbos in haar hand had. Er zijn geen getuigen die hebben gezien dat de vrouw de auto’s heeft beschadigd.

 

Verweer strafrechtadvocaat vernieling 

Volgens de strafrechtadvocaat van verdachte zijn de enkele waarnemingen van getuigen dat de vrouw in de buurt van de auto’s heeft gelopen en het feit dat de vrouw een slechte verhouding had met buurtbewoners onvoldoende om tot een bewezenverklaring van vernieling te kunnen komen. Er kan niet vastgesteld worden dat de vrouw daadwerkelijk stenen naar de auto’s heeft gegooid. De rechtbank stelt de strafrechtadvocaat van verdachte in het gelijk en spreekt verdachte vrij van vernieling.

 

Vrijblijvend contact ervaren strafrecht advocaat vernieling 

In deze zaak komt duidelijk het belang van een ervaren strafrechtadvocaat voor naar voren. Een strafrechtadvocaat kan aantonen dat er onvoldoende bewijs is om tot een bewezenverklaring te komen. Als advocaat behandelen wij vaak zaken met betrekking tot vernieling en bereiken wij vaak een lagere straf en mogelijk vrijspraak. Als u vervolgd wordt voor vernieling, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.