Vrijspraak in hoger beroep voor winkeldiefstal

Vrijspraak in hoger beroep voor winkeldiefstal

Het gerechtshof Amsterdam heeft op 1 augustus 2019 arrest gewezen in hoger beroep, ingesteld tegen het vonnis van de rechtbank Amsterdam in een zaak over winkeldiefstal.

Vrijspraak in hoger beroep voor winkeldiefstal

De verdachte in deze zaak is in hoger beroep gegaan tegen een vonnis van de politierechter van de rechtbank Amsterdam in een zaak over winkeldiefstal. De verdachte stond terecht voor winkeldiefstal. Hij werd ervan verdacht een headset en een Microsoft-pen dat toebehoorde aan winkelbedrijf Microsoft, te hebben weggenomen met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen.

 

Standpunt verdachte

De verdachte heeft ter terechtzitting in hoger beroep verklaard dat hij toen hij de kassa passeerde, waar hij een laptoptas afrekenende, een onderdeel van een Microsoft-pen in zijn hand had, zonder dat hij zich daarvan bewust was. Daarnaast gaf hij aan dat ook toen hij na het passeren van de kassa door de beveiliger werd aangesproken dit onderdeel van de pen nog in zijn hand had.

 

Oordeel gerechtshof Amsterdam

In het aangifteformulier heeft de beveiliger verklaard dat de verdachte de Microsoft-pen uit zijn zak pakte en deze teruggaf, toen hij door hem werd aangesproken. Het Hof stelt dat er geen camerabeelden zijn van het moment dat de verdachte bij de kassa de laptoptas afrekende. Hierdoor kan volgens het Hof niet vastgesteld worden wat er precies bij de kassa gebeurde. Op een still van de camerabeelden lijkt te zien te zijn dat, nadat de verdachte wegloopt, niet de hele pen maar slechts een onderdeel van de pen weg is. Dit bevestigt een deel van de verklaring van de verdachte, aldus het Hof. Het Hof heeft gelet op hetgeen de verdachte verder heeft verklaard, ook over zijn gemoedstoestand op dat moment, niet de overtuiging gekregen dat de verdachte het oogmerk had om zich een Microsoft-pen wederrechtelijk toe te eigenen.

Het Hof acht al met al niet bewezen dat de verdachte het ten laste gelegde heeft begaan en spreekt hem hiervan vrij.

 

Strafrechtadvocaat winkeldiefstal

In deze zaak is vrijspraak bereikt voor winkeldiefstal. Zelf verdacht van winkeldiefstal? Een ervaren strafrechtadvocaat kan u bijstaan! De strafrecht advocaat zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te voeren. Hierdoor wordt voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak net als in deze zaak, bereikt. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren strafrechtadvocaat voor winkeldiefstal direct gratis en vrijblijvend contact met u op! Wij werken landelijk, voor een vaste prijs en op basis van pro deo.